Hotels en pensions in de Hegyköz

In de Hegyköz, beschreven in ons artikel ‘Ontdekken, beleven en genieten in Zemplén’ in Most Magyarul! Hongarije Magazine nummer 39 zijn veel overnachtingsmogelijkheden genoemd, van eenvoudig tot modern en luxe. Hieronder volgt een korte beschrijving van een aantal.

Een van de mooiste en uniekste plekken om te verblijven is het Vadász Kastély bij het Kôkapu hotel (coverfoto) in Kôkapu. Adres Vadász Kastély: Kôkapu utca 2, telefoonnummer: +36 – 47 – 37 00 32

In Pálháza kunt u naar het Tölgyfa pension en het Megálló Üdülôház. De eerste is netjes ingericht met keurige kamers en nette badkamers. De laatste is eenvoudiger ingericht met stapelbedden en gemeenschappelijke douches en is vooral onder jongeren populair.
Adres Tölgyfa: Dózsa Gy. Út 23,

telefoonnummer: +36 – 47 – 37 00 27.
Website Megallo: www.zemplen.hu/megallo,
e-mail: megallo@t-online.hu,
telefoonnummer: +36 – 47 – 37 01 21

In Bózsva, een kwartiertje rijden van Pálháza, kunt u bij Kôberc overnachten in een appartement, in het pension of op de camping. Er zijn drie plaatsen voor caravans met 10A stroom. U kunt er ook eten, of in de pince van een goed glas wijn, bier, of palinka genieten. Website Kôberc: www.zemplen.hu/koberc, e-mail: koberc@citromail.hu, telefoonnummer +36 – 47 – 37 01 41,.


Een andere mogelijkheid in Bózsva is het Szuha Panzió. Het ligt buiten het dorp, is prima en modern ingericht en hier bent u verzekerd van absolute rust. Website: www.szuhapanzio.hu, telefoonnummer: +36 – 6 – 30 – 99 89 803.Wie eenvoudig onderdak zoekt kan terecht in de jeugdherberg Hanyi Istók aan de rand van Pálháza. Hier overnachten ook vaak schoolklassen op schoolreisje. Website: www.hanyi-istok.hu. Telefoonnummer: +36 - 6 – 20 – 96 78 973

In Füzérkomlós staat het Fehér Szikla Vadászház. Een prima hotel met eetgelegenheid en alleen voor het uitzicht al de moeite waard om in te verblijven. Website:www.hotels.hu/feher_szikla_vadaszhaz, telefoonnummer: + 36 – 47 – 34 00 32.

Een luxe, nieuw hotel met zwembad en fitnessruimte vindt u in Sátoraljaújhely, naast de skilift. Hotel Hunor heeft ook de beschikking over een sauna, solarium en fitness faciliteiten. Na een stevige wandeling over de Magas-heuvel is een massage natuurlijk ook lekker. Website: www.hotelhunor.hu, hotelhunor@internetker.hu, telefoonnummer: + 36 (47) 52 15 21.

Vakantiehuizen

Zoals overal in Hongarije zijn ook in de Hegyköz vakantiehuizen en appartementen of kamers te vinden. Sommige zijn nieuw en op en top ingericht, andere zijn eenvoudiger. U kunt contact opnemen met HungariaHuizen, als u op zoek bent naar een vakantiehuis in de Hegyköz. HungariaHuizen heeft twee huizen in de verhuur in Pálháza, waaronder het vakantiehuis van de burgemeester van Pálháza. Kijk voor meer informatie op www.hungariahuizen.nl

Mostmagyarul!