Pusztapecsenye
Benodigdheden:
- 4 varkenskoteletten á 120 gram zonder bot of filet lapjes
- zout
- gemalen peper
om te paneren:
- 2 eieren
- zout
- 1 bosje peterselie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels zure room
- bloem naar behoefte
- 2 tenen knoflook
- _ ui
- 3 middelgrote aardappels
- olie om te braden
Voor de versiering:
- 20 gram zure room
- 4 tenen knoflook
- - bos peterselie
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Werkwijze:
- Vlees kruiden met zout, peper en deppen in de bloem en op een bord leggen
- Knip de peterselie, klop de eieren, voeg zout en komijn toe samen met de zure room en de bloem gladroeren. Voeg de geperste knoflook, fijngesneden ui en geraspte aardappel toe tot een dikke massa.
- Vlees in de aardappelmassa deppen
- ca 3 cm hoge olielaag in een koekenpan verwarmen en aan iedere kant 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
- Uit laten lekken op keukenpapier en warm houden leg op ieder stuk vlees een beetje zure room
- Snij 4 tenen knoflook in dunne schijfjes en bak ze even in de olie van het vlees. Afdrogen en op het vlees leggen bovenop de zure room. Alles garneren met peterselie.
Aangezien het vlees nogal voedend is, garneren met salade en zuur.
Eet smakelijk!
Jó étvagyat kívánunk!