Somlói galuska


een eenvoudig recept met in Nederland verkrijgbare, kant-en-klare ingrediënten voor een lekker Hongaars dessertEerst bak je of koop je vanillecake (bv. Oma's cake) en eventueel chocoladecake.

cake snijden
De cake in blokjes van ongeveer 1 cm3 snijden en de helft op een schaal leggen.

rozijnen met rum
De rozijnen, die een nacht in de rum hebben geweekt,

vanillevla
hieroverheen scheppen en begieten met vanillevla.

noten
Hierover de met poedersuiker vermengde gemalen noten strooien en afdekken met de tweede laag cake.

laten intrekken
Het geheel minstens twee uur laten staan in de koelkast om in te trekken.

vanillevla
Voor het opdienen met een grote lepel porties op een dessertbordje of schoteltje leggen en deze overgieten met vanillevla.

slagroom
Vervolgens slagroom erover

chocoladesaus
en ter versiering zodanig begieten met een weinig chocoladesaus dat er fraaie straaltjes zichtbaar blijven

Eet smakelijk !
Jó étvágyat!

Mostmagyarul!