Hongarije van plaats tot plaats

Hongarije heeft een oppervlakte van minder dan 100.000 m2, de Hongaarse taal wordt behoudens de Hongaarse gebieden in de buurlanden van Hongarije nergens anders gesproken en 's lands volksliederen hebben een geheel eigen oorsprong, toch woont het Hongaarse volk al meer dan 1100 jaar in het hart van Europa. Ondanks de turbulente geschiedenis met zijn vele tragische episoden die veel mensenlevens hebben gekost en waarin veel monumenten werden verwoest, bezit Hongarije ook nu nog heel veel moois waarmee het de talrijke bezoekers weet te bekoren.

 

De hoofdstad Boedapest, 'de parel van de Donau', staat vanwege haar prachtige panorama op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Evenals IJsland, dat over de grootste voorraad thermaal water beschikt, bezit Hongarije honderden bronnen met geneeskrachtig warm water. In dit water vinden vele duizenden bezoekers verlichting voor hun kwalen.

 

Het Balatonmeer, het grootste meer van Midden-Europa, is een ideale plek voor familie-, zeil- of strandvakantie.

 

Veel van wat Hongarije u verder nog te bieden heeft, staat in deze Gids voor Hongarije. Van ruim tweehonderd plaatsen vindt u de belangrijkste wetenswaardigheden, in de nabije toekomst zoveel mogelijk gelardeerd met foto's, en om uw oriëntatie te vergemakkelijken zullen we tevens een aantal kaartjes en plattegronden opgenomen. Moge deze gids voor u aanleiding zijn op pad te gaan om alles met eigen ogen te aanschouwen...


Zie boven deze tekst onze hoofdstukindeling!


Wij wensen u een aangenaam verblijf en veel plezier in het hart van Europa!

 

Edwin van Schie,

uitgever en hoofdredacteur van het tijdschrift Most Magyarul! Hongarije Magazine

Mostmagyarul!