NIEUW: Veel informatie over evenementen in Nederland en België vindt u op onze evenementensite www.hongaarse-evenementen.nl. U vindt hier concerten, dansvoorstellingen, lezingen, filmvertoningen, exposities én allerlei feesten, wijnproeverijen etc.

In 2018 is wederom HungaroMania gehouden, een groots Hongarije-festival in Leuven, België!

25 februari 2018: Hongaarse muziek, eten en drinken, stands en lezingen in Leuven!


Lees meer in nummer 81 van Most Magyarul! Hongarije Magazine. Dit nummer kunt u nog als een van de kennismakingsexemplaren ontvangen bij een nieuw (proef)abonnement, Vul het webformulier in. Kijk ook op www.hongarijemagazine.be

Op 29 september 2018: Hongarije Plaza in Barneveld

Nieuws volgt

Op 12 maart 2016 werd voor de vierde keer de landelijke Hongarije-happening Hongarije Plaza gehouden. De eerste twee edities vonden plaats op een buitenlocatie in Flevoland, de derde in Harderwijk, in 2016 was Zoetermeer aan de beurt en de editie van 2018 was op 29 september in Barneveld...

In net voorjaar van 2020 is er weer een Hongarije Plaza!

Lees er alles over in ons tijdschrift Most Magyarul! Hongarije Magazine. Bestel nu een GRATIS proefnummer op ons webformulier.


De locatie in Barneveld biedt ruimte aan plm. vijftig stands van organisaties, bedrijven en stichtingen die gericht zijn op Hongarije of Hongaarse producten. Behalve wijnimporteurs, reisorganisaties en campinghouders bieden ook Hongaarse levensmiddelenwinkels en andere ondernemers hun waren aan. Natuurlijk is ook Most Magyarul! Hongarije Magazine vertegenwoordigd op Hongarije Plaza, samen met de Hongaarse School en met Holland Suli. U vindt bij ons o.a. oude nummers voor een beursprijsje, taalcursussen Nederlands voor Hongaren en Hongaars voor Nederlanders, onze GROENE BAK met toeristische regiokaarten alsmede de Toeristische kaart editie 2017.


Muziek

Hongarije Plaza biedt plaats aan tal van Hongaarse musici, orkestjes, koren en dansgroepen.Activiteiten

Er zijn vijftien workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen als onroerend goed in Hongarije, componist György Ligeti, de oorsprong van de Hongaarse taal, zakendoen met Hongarije en nog veel meer. 

Nieuw dit jaar is het kinderplein!


Catering

Een vijftal cateraars is bij deze editie actief om de inwendige mens geheel tevreden te stellen!

Mostmagyarul!