NIEUW: Veel informatie over evenementen in Nederland en België vindt u op onze evenementensite www.hongaarse-evenementen.nl. U vindt hier concerten, dansvoorstellingen, lezingen, filmvertoningen, exposities én allerlei feesten, wijnproeverijen etc.

Hongaarse School 30 jaar

Feestelijke concertmiddag op 3 november 2019

Bij gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Hongaarse School, het moederbedrijf van Most Magyarul! Hongarije Magazine, is er dit jaar weer  een editie van Most Magyarul! draait door, Dit jaar zal het programma bestaan uit een concert van het Trio Trabant die u met zijn programma  van Hongaarse volksmuziek mee zal nemen naar de diverse regio's van het vroegere grote Hongarije: Kalotaszeg, Szatmár, Felvidék en natuurlijk Hongarije zelf. 


Dit keer wordt het Trio Trabant opnieuw aangevuld met zangeres en citerspeelster Edina Csüllög uit Hongarije, Edina woonde en werkte vanaf 2006 acht jaar in Nederland. In die tijd heeft zij diverse optredens en concerten verzorgd voor de Hongaarse School en gaf zij een speciaal Karády-concert voor het 25-jarig bestaan van de Hongaarse School. Na een tweetal concerten in Goes en Geleen in 2014 georganiseerd door Uitgeverij Hongarije Magazine ging zij weer terug naar Hongarije waar zij inmiddels frequent op de bühne staat. Edina zal bij Most Magyarul! draait door met een van de leden van haar ensemble ook een set spelen van Hongaarse evergreens en schlagers en van de 'Liederen van verlangen' van Karády Katalin (waarvan de Hongaarse School in 2014 een cd heeft uitgegeven).

 

Ook het Karpaten Ensemble maakt zijn opwachting met spectaculaire Hongaarse dansen.

Zoals gewoonlijk wordt het evenement op zondagmiddag afgesloten met een Hongaarse maaltijd, waarvoor dit jaar wordt getekend door de onderneemster Gizella van 'Gonosz mostoha', die momenteel op Facebook furore maakt met de lekkerste van de lekkerste Hongaarse gerechten en gebaksoorten.


Behalve haar gebak kunt u ook weer komen winkelen in de kraam van De Smaak van Hongarije. waar u allerlei heerlijke worsten, mayonaises, zuurwaren e.a. kunt aanschaffen voor thuis.
We hopen u ook nog wat andere verrassingen te kunnen aanbieden...
Dus "Save the date" en houd zondagmiddag 3 november vrij. Toegang inclusief maaltijd is slechts € 15,- (kinderen t/m 12 jaar betalen alleen  € 5,- voor de maaltijd). 

Reserveren kan via het e-mailadres

info@hongaarsconcert.nl.


Wij hopen op een grote opkomst van lezers van Most Magyarul!, cursisten en oud-.cursisten van de Hongaarse School en Holland Suli en van ieder die graag een Hongaars evenement bijwoont.


Hongarije Plaza op 04-04-2020

Op 04-04-2020 (4 april 2020) wordt de volgende Hongarije Plaza gehouden, wederom in Barneveld...

Lees er alles over in het nazomernummer 87 van  Most Magyarul! Hongarije Magazine. Bestel nu een GRATIS proefnummer op ons webformulier.


De locatie in Barneveld biedt ruimte aan plm. vijftig stands van organisaties, bedrijven en stichtingen die gericht zijn op Hongarije of Hongaarse producten. Behalve wijnimporteurs, reisorganisaties en campinghouders bieden ook Hongaarse levensmiddelenwinkels en andere ondernemers hun waren aan. Natuurlijk is ook Most Magyarul! Hongarije Magazine vertegenwoordigd op Hongarije Plaza, samen met de Hongaarse School en met Holland Suli. U vindt bij ons o.a. oude nummers voor een beursprijsje, taalcursussen Nederlands voor Hongaren en Hongaars voor Nederlanders, onze GROENE BAK met toeristische regiokaarten en nog veel meer.


Muziek

Hongarije Plaza biedt plaats aan tal van Hongaarse musici, orkestjes, koren en dansgroepen.Activiteiten

Er zijn vijftien workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen als onroerend goed in Hongarije, componist György Ligeti, de oorsprong van de Hongaarse taal, zakendoen met Hongarije en nog veel meer. 

Nieuw dit jaar is het kinderplein!


Catering

Een aantal cateraars zal bij deze editie actief zijn om de inwendige mens geheel tevreden te stellen!

In 2020 wordt wederom ook HungaroMania gehouden, een groots Hongarije-festival in Leuven, België!

Nieuws volgt: Hongaarse muziek, eten en drinken, stands en lezingen in Leuven!


Lees meer in nummer 88 van Most Magyarul! Hongarije Magazine. Dit nummer kunt u  als een van de kennismakingsexemplaren ontvangen bij een nieuw (proef)abonnement, Vul het webformulier in. Kijk ook op www.hongarijemagazine.be

Mostmagyarul!